Временно изпълняващият длъжността правосъден министър ще стане ясен в понеделник. Тогава

...
Временно изпълняващият длъжността правосъден министър ще стане ясен в понеделник. Тогава
Коментари Харесай

Наследникът на Цачева ще стане ясен днес

Временно изпълняващият длъжността правосъден министър ще стане явен в понеделник. Тогава би трябвало да бъде оповестено кой от заместниците във ведомството ще заеме поста до избора на нов министър.

В събота титулярят на поста Цецка Цачева подаде оставка поради абсурда с евтините жилища, купени от представители на властта от строителна компания „ Артекс “, напомня Блиц. Жилището на Цачева се намира в столичния квартал „ Изток “ и съгласно документите е купено дружно със сестра ѝ. Още в петък Цачева изиска от прокуратурата и КПКОНПИ да ревизират договорката, а в събота подаде оставка. Освен нея с поста си се раздели и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, която също изплува като забъркана в имотния скандал.

Цачева непринудено хвърли оставка и разгласи, че излиза отпуск, до момента в който отдръпването ѝ бъде гласувано в Народното събрание. Пред министър-председателя обяснила, че не желае създалото се напрежение да се придвижва върху работата на държавното управление.

„ Моето разбиране е, че до момента в който вървят инспекциите на антикорупционната комисия и Върховна касационна прокуратура, не е редно да извършвам функционалностите си на министър на правораздаването “, сподели Цачева часове откакто Борисов одобри оставката ѝ. Ден по-късно призна, че още в четвъртък е била подготвена да се отдръпна от поста си. Тя напомни, че още в петък сутринта е поискала да бъдат осъществени инспекции и открити обстоятелствата дали има връзки с компанията продавач, както и произхода на средствата.

Цачева съобщи, че няма взаимовръзки с компанията по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството изказванието за лобизъм в законодателството, защото това е нещо, което би трябвало да бъде потвърдено. Според Цачева евентуално някъде нещо не е направила както би трябвало, само че като правист е сигурна, че договорката е по отношение на законите на страната.

Докато Цачева непринудено напусна поста, то другата жена, забъркана в абсурда - Ваня Колева, се отдръпна от качеството си на зам.-министър на спорта по искане на премиера Борисов. Междувременно стана ясно, че ГЕРБ чака шефа на депутатите от партията Цветан Цветанов да даде повече детайлности за придобиването от него на първокласно жилище от строителната компания „ Артекс “ на пъти по-ниска от пазарната цена.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще бъде свикана поради проблема с евтините жилища след завръщането в сряда на Цветанов от Съединени американски щати, където той е към момента на аудиенция. Очаквало се преди сбирката на партийното управление, на която евентуално ще бъде издигнат и въпросът за наследника на Цачева в Министерство на правораздаването, министър председателят и водач на групировката да организира персонална среща със заместника си, който се оказа притежател на първокласен апартамент в издигнатата от „ Артекс “ постройка „ Летера “ на столичната улица „ Латинка “. В същото време надали партията щяла да прибегне към координиране с съдружните си сътрудници от „ Обединени патриоти “ на бъдещия претендент за поста правосъден министър, който е от квотата на ГЕРБ.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР